Home Research Education Publications Activities Resources About Me

Jaap-Henk Hoepman: Zeer korte biografie

Jaap-Henk Hoepman (1966) is Universitair Hoofddocent bij de Digital Security groep van de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook is hij Universitair Hoofddocent in de sectie IT Recht van de vakgroep Transboundary Legal Studies van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij principal scientist (en voormalig wetenschappelijk directeur) van het Privacy & Identity Lab.

Hij doet onderzoek op het gebied van privacy by design en privacy vriendelijke protocollen voor identity management en het 'Internet of Things'. Hij spreekt regelmatig over deze onderwerpen op nationale en internationale congressen en publiceert hierover in (inter)nationale tijdschriften. Ook treedt hij op als deskundige in de media, en schrijft hij artikelen voor de populair wetenschappelijke pers. Hij is actief in het publieke debat over privacy en veiligheid in de samenleving.

Jaap-Henk is wetenschappelijk directeur en mede-oprichter van het Privacy & Identity Lab, en lid van The Internet of People, Daarnaast is hij vaste columnist van het Financieele Dagblad (FD) Morgen katern, en vaste gast bij het Radio 1 programma Nieuws en Co. Hij was lid van de Executive Board van Trust in Digital Life, voorzitter van IFIP working group 11.2 on "Pervasive System Security", en coördinator en mede-oprichter van het Kerckhoffs Institute die een master opleiding in Computer Security aanbood.

Zijn hobbies zijn componeren, graphisch ontwerpen, koken, en Okinawan Goju Ryu karate-do.

Email: jhh@cs.ru.nl
Web: http://www.cs.ru.nl/~jhh
Blog: blog.xot.nl
Twitter: @xotoxot  


Last Version -
(Note: changeover from CVS to dotless svn version numbers on Jan 19, 2008, and changeover to GIT versioning on May 30, 2013.)
Maintained by Jaap-Henk Hoepman
Email: jhh@cs.ru.nl