Home Research Education Publications Activities Resources About Me

4VWO Dag: Cryptografie en Security Lab

Welkom op de website bij het cryptografie en security lab van de 4VWO dag van de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hier vind je uitwerkingen van de opdrachten, achtergrondinformatie, en wat wij aan de universiteit aan security en cryptografie doen.

Mijn naam is Jaap-Henk Hoepman. Ik ben onderzoeker bij de Security of Systems groep van het Nijmeegs Instituut voor Informatica en Informatiekunde. We doen veel praktisch onderzoek naar de veiligheid van belangrijke en veelgebruikte systemen, zoals bankpasjes, chipkaarten, paspoorten en stemmachines. Ook bieden we een apart masterprogramma security aan.

Meer info: scholieren, scholieren (!), de universiteit, informatica, informatiekunde, ons onderzoek, en ons onderwijs

Uitwerkingen

Er waren drie opdrachtensets. Van elk zijn hier de uitwerkingen te vinden: asymmetrische versleuteling, symmetrische versleuteling, en hacking.

Aanvullende informatie

Een leuke (Engelstalige) site met informatie en crypto puzzels is de Cipher challenge homepage. Ook kun je terecht op de website van Simon Singh die een goed leesbaar engelstalig boek over cryptografie schreef: "The Code Book".

Een goed nederlandstalig boek over cryptografie is: Gerard Tel "Cryptografie: Bescherming van de digitale maatschappij" uit 2002.  


Last Version -
(Note: changeover from CVS to dotless svn version numbers on Jan 19, 2008, and changeover to GIT versioning on May 30, 2013.)
Maintained by Jaap-Henk Hoepman
Email: jhh@cs.ru.nl